lifestyle1We zijn steeds bewuster bezig met de inrichting van ons leven. Minimalisten verruilen bezit voor rust en overzicht, tiny house bewoners kiezen vrijheid boven vierkante meters en digitale nomaden geven hun zekerheid op om wat van de wereld te zien. Het leven overkomt hen niet, ze richten het zelf in. Lifestyle design, heet dat met een mooi woord. 
psycheWaarom is het goed om dingen te doen die je eng vindt? Hoe weet je of je de juiste beslissing maakt? En hoe houdt je zelf de regie over je eigen leven? Zo nu en dan mag ik voor Cosmopolitan zulke interessante psychologische vragen uitpluizen.
reizenWat doe je als je bent afgestudeerd als journalist en de banen niet voor het oprapen liggen? Dan pak je je koffers en vertrek je naar Zuidoost Azië. Ik wel in ieder geval. Daar schreef ik in 2013 verhalen over een jungletocht door Thailand, de magie van Myanmar, de watergevechten tijdens het boeddhistische oud&nieuw en de avonturen van digitale nomaden
regio Hoe graag ik ook reis, meestal ben ik gewoon thuis in Nijmegen. Daar schrijf ik over de meest uiteenlopende onderwerpen in de regio voor De Gelderlander. Over buren die voor elkaar koken via Thuisafgehaald, het reilen en zeilen van de Betuwe in oorlogstijd of over de geheimen van een biologische boer
onderwijsVoordat ik in de journalistieke schoolbanken terechtkwam heb ik de Pabo afgerond en anderhalf jaar invalwerk gedaan op Nijmeegse basisscholen. Schrijven over onderwijs is dus ook een van mijn favorieten. Onderwerpen als genderbewust lesgeven, braintraining op basisscholen, democratisch onderwijs en thuisonderwijs neem ik graag voor mijn rekening.
OndernemenAchter iedere ondernemer zit een interessant verhaal, weet ik sinds mijn stage bij De Ondernemer van De Gelderlander. Ik schrijf veel over reizende ondernemers, legde ondernemers verhalen vast voor Yellow Walnut, ging op zoek naar de banen van de toekomst voor Cosmo en schreef een (particuliere) biografie over ondernemer Ron Quadvlieg.

 

Leave a comment