Ik ben Lisette

Ik woon niet in een tiny house, ik geef mijn kinderen geen thuisonderwijs en ik reis niet de wereld over als digitale nomade. Ik schrijf er wel over! Want ik vind al die minimalisten, wereldreizigers en bootbewoners heel interessant!

Sinds 2013 schrijf ik voor tijdschriften, kranten en websites over de keuzes die mensen maken op het gebied van opvoeden, onderwijs, wonen, werken, reizen en relaties. Al die interviews zijn inspiratiebommetjes voor mij! Ik ben geen minimalist, maar nadat ik Marieke en Femke sprak voor Elle vind ik opruimen een stuk makkelijker. Ik wil niet permanent op reis, maar na mijn interviews met veel digitale nomaden realiseer ik me wel dat ik werken en reizen flexibel kan combineren. En toen ik zwanger was van Melle stelden de interviews tiny house moeders Karin en Valerie me gerust. Als zij op een paar vierkante meter kunnen wonen met kinderen, hoef ik me niet druk te maken over een groter huis.

Niet alles in het leven is maakbaar, maar in sommige aspecten heb je wel een keuze. Of soms maakt alleen al je mindset een groot verschil. De verhalen van anderen kunnen je helpen en inspireren om het roer om te gooien of om er alleen net even anders tegenaan te kijken.

Ik ronde in 2009 de PABO af. Hoe leuk ik het ook vond om voor de klas te staan, ik wilde nóg liever schrijven. In 2010 begon ik met de hbo studie journalistiek.

Toen ik in 2013 een paar maanden door Zuidoost Azië reisde schreef ik mijn eerste artikelen als freelancer, onder andere over digitale nomaden en watergevechten in Myanmar.

Ik werk nu 3 dagen in de week voor de HAN. Daar schrijf ik als webredacteur over alles wat met studiekeuze te maken heeft. Een mooie combi tussen het onderwijs en schrijven (over keuzes)!

Samen met Daan heb ik twee kinderen: Melle (2018) en Isa (2022). Nu ik zelf voor grote en kleine opvoedkeuzes kom te staan, ligt de focus van mijn artikelen daar ook meer op.

Ook al schrijf ik over tiny houses en digitale nomaden, we wonen zelf in een heeeeel gewoon rijtjeshuis in Nijmegen ;) Toch hebben de interviews over bijzonder wonen me wel aan het denken gezet.

Naast artikelen schrijf ik ook biografiën voor mensen die hun levensverhaal willen laten vastleggen in een boek. Ik heb nu 4 biografiën geschreven.