Ik geloof in de kracht van verhalen

Als kind hield ik al van verhalen, ik schreef mijn eerste zelfgemaakte boekje toen ik acht was. Jaren later sloot ik mijn opleiding aan de Pabo af met een project over verhalend onderwijs en vervolgens studeerde ik aan de opleiding journalistiek af met een scriptie over literaire journalistiek.

Nu heb ik van het schrijven verhalen mijn werk gemaakt. Persoonlijke verhalen het liefst, die de lezer inspireren en aan het denken zetten. De artikelen die ik sinds 2011 voor kranten en bladen schrijf, gaan vaak over de bijzondere keuzes die mensen maken in hun leven. Ze wonen aan boord van een schip, geven hun kinderen thuisonderwijs of reizen als digitale nomaden de wereld over. Zo kan het ook! Die verhalen verzamel ik op mijn online magazine Trant.

In 2015 schreef ik mijn eerste biografie, voor een Limburgse ondernemer die hoge pieken en diepe dalen heeft gekend. Ik vond het heel mooi om zo intensief met één verhaal bezig te zijn. Later volgde de biografie van een man die in de oorlog opgroeide met een Duitse vader en een Nederlandse moeder, en ik tekende het verhaal op van de drie generaties Gebroeders van Venrooij. Hier lees je meer over mijn biografieën.

Daarnaast maak ik content voor websites. Zo schreef ik voor het platform Verhaalmakers blogs en webteksten over (corporate) storytelling en branded content. Ik interviewde tal van ondernemers voor ondernemersplatform Yellow Walnut en schreef blogs voor Daan van Bergen over zijn werk als camerajournalist. Sinds 2019 schrijf ik verhalen voor de website van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, over het hele proces rond studiekeuze. 

Ook jou help ik met plezier aan een goed verhaal. Ik denk graag met je mee over de invulling en ik heb ervaring met onder meer SEO, WordPress, Mailchimp, Photoshop en Indesign. Meer weten? Stuur me een mailtje, ik ben benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen.