SONY DSC

Op Trantmagazine.nl schrijf ik over de keuzes die anderen maken bij de inrichting van hun leven. Hoe richt ik mijn leven zelf in?

 
Nadat ik in 2012 afstudeerde aan de opleiding journalistiek vertrok ik met vriend en laptop voor een half jaar naar Zuidoost Azië. In een stoffig hostel in Bangkok schreef ik mijn eerste verhaal als freelance journalist, over de watergevechten waarmee de Birmezen het boeddhistische oud en nieuw inluiden. Dat zette me aan het denken: zouden er meer mensen zijn die werken en reizen zo combineren?

Ik stuitte op de term digitale nomaden en onder de palmbomen van Koh Samui sprak ik reizend ondernemer André Gussekloo, die me voor een artikel in NRC Next alles over deze trend vertelde. Al snel volgden meer interviews met digitale nomaden, voor onder andere Opzij en Ouders van Nu.

Ik ging me ook in andere onderdelen van de nomadische levensstijl verdiepen en schreef artikelen over minimalisme, tiny houses, thuisonderwijs en backpacken met kinderen. Daardoor realiseerde ik me hoe bewust we tegenwoordig bezig zijn met de inrichting van ons leven. Voor Cosmopolitan schreef ik een artikel over lifestyle design, de keuzes die we maken bij de inrichting van ons leven.

Langzaam ontstond er een rode draad in mijn verhalen. Ze gaan allemaal over bijzondere keuzes die mensen maken bij de inrichting van hun leven. In 2016 werd het idee voor Trant geboren. Met mijn artikelen over de bijzondere keuzes die anderen maken, wil ik mijn lezers aan het denken zetten en inspireren bij de keuzes die zij zelf maken. Hier lees je meer over Trant.

Maar ik schrijf niet alleen over lifestyle design. Ik houd ook van reizen, heb een achtergrond in het onderwijs, duik wekelijks met veel plezier de regio – of de geschiedenis – in voor De Gelderlander en als kers op de taart mag ik af en toe een biografie voor iemand schrijven via Story Terrace. Met een kop koffie en een schrijfblok aan tafel zitten en luisteren naar een verhaal, om vervolgens de beste woorden te vinden om dat verhaal door te vertellen. Dat vind ik het leukste om te doen.

Meer weten? Neem stuur me een mailtje.

 

2 gedachten over “

  1. Hello admin, i must say you have high quality content
    here. Your page should go viral. You need initial traffic boost only.
    How to get it? Search for; Mertiso’s tips go viral

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *